Fesk-kjerringa har delt noen av sine oppskrifter med oss i Matfra.no
Bruk gjerne emneknaggen #feskkjerringa dersom du lager en av hennes oppskrifter og deler i sosiale medier. Du kan også lese om henne på Matfra.no sin blogg. Nettbutikken hennes finner du her.
Tangsmør
Dette smøret kan du lage med den tang og tare typen du måtte ønske. Fesk-kjerringa bruker trøffeltang, da den gjør seg veldig godt sammen med smør. Havsalat og tarmgrønske er også to typer som passer veldig godt i smør.
Trøffeltangsmør:
– 100 gram mykt meierismør
– 2 finhakkede fedd hvitløk
– 1-2 ts tørket trøffeltang
Pisk sammen alle ingrediensene og ha i en liten skål. Eller form små porsjonspølser i plastfolie eller matpapir. Oppbevares kjølig eller du kan fryse ned og ta opp før bruk.
Rundstykker med butare
Her har du en enkel, men god oppskrift på halvgrove rundstykker med tare. D kan også bruke ulike former for tang.
Du trenger:
1 kg mel (50/50 siktet hvetemel og sammalt hvete)
6 dl vann
2 dl rapsolje
2 ts salt (bruk gjerne taresalt, reduser i så fall litt på mengden tare)
2ss tare
50gr gjær
1ts sukker
Frø etter ønske til pynt
Begynn med og blande lunket vann, sukker og gjær. Sett til side mens du blander alt det tørre i en annen bolle. Tilsett så gjærblandingen i det tørre og bland deigen. Tilsett oljen og kna til den slipper bollen. Kna litt til før du dekker til bollen og hever til dobbel størrelse.
Når deigen er ferdighevet heller du den ut av formen og knar den litt til, før du deler den i emner på ca. 50 gram (jeg fikk 35 rundstykker). Kna og form emnene i ønsket fasong og sett på en langpanne med bakepapir.
Etterheves under plast/bomull til nesten dobbel størrelse. Pensles med et pisket egg. Du kan godt strø på litt frø etter ønske før steking.
Stekes på 200C varmluft i 12-15 minutter. Følg med da alle ovner er litt forskjellige. Jeg steker to brett i slengen.
Serveres lune med godt smør til fiskesuppa, ferske reker eller skalldyr. Kan også brukes som vanlige rundstykker.
Produkter av tang og tare får du kjøpt hos Fesk Kjerringa her.