Den beste kjøpingsrøykelaksen jeg har smakt

Sitatet i overskriften er fra en fornøyd kunde, som også røyker laks selv. Røykelaksen til Gjerts Gourmet er en klasse for seg. Den smaker som havet, sier Gjert, og den går fort unna fordi folk vet at den smaker mer og bedre enn den du får i butikken.

Da Matfra.no var på besøk fikk vi smake selv, og skjønner hvorfor den er så populær. Gjert og Anne har prøvd seg frem til den perfekte salte-, tørke- og røykeprosessen for både laks og andre produkter. En grunn til at det blir så bra er at de bruker mer tid på produksjonen enn det som er vanlig hos store produsenter.

I tillegg til laks har de har et stort utvalg andre produkter. Vi spurte om å få dele oppskriften på den berømte bacalaoen, men det er visst en bedriftshemmelighet. En kuriositet å nevne er at en kurer for et land i Afrika flere ganger har kommet innom for å handle festlaksen med seg hjem. Spør du Gjert og Anne hvem det er så får du nok svar.

Salting er en viktig del av prosessen.

Produktene har vunnet flere priser, for eksempel årets produkt i 2016. Prøv for eksempel cognaqgravet laks, røykelakskremen eller skjærgårdslaksen. Du finner alle på Matfra.no.

Anne og Gjert syns livet er godt når de får holde på med det de liker best; å lage mat, mens de styrer arbeidsdagen selv. De eksperimenterer fortsatt med nye produkter. Vi fikk for eksempel smake røyket hjort. Akkurat nå får de ikke tak i nok verken hjort eller hval, men både de og vi kan absolutt anbefale de andre produktene. Alt kan sendes i post, og man får med en liten pakke is sånn at den holder seg fryst helt til den kommer frem.

Flere av produktene har vunnet priser

Nytt er også at de planlegger en liten butikk for å selge lokale produkter på Lauvøya. Da kan de jobbe i produksjonslokalet like ved, og holde et øye med butikken og snakke med kunder som kommer innom samtidig. Den kommer også til å ha lange åpningstider, sånn at det er lett å stikke innom. Kanskje får du en kopp kaffe også? Butikken åpner høsten 2022.  Da må du se etter varemerket "Anne ån Gjert".


Gjerts Gourmet finner du på idylliske Lauvøya ved Rørvik, nord i Trøndelag, og på Matfra.no.

Share this article: Link copied to clipboard!