En investering i helsa

På et spesialbygd kjøkken i første etasje i et ellers vanlig bolighus i ei vanlig boliggate står Siri og blander strimler av kål med salt og smakstilsetninger.

Kjøkkenet er spesialbygd for å produsere fermentert kål, og her står hun så ofte det trengs for å lage det som kundene ønsker seg. Her har hun en benk til å jobbe på, en vask lett tilgjengelig, oppbevaringsskap og et lite kontorhjørne. I bokhyllene står bøker om mat, helse og ernæring. Siri er ernæringsterapaut og hun har spesialisert seg på å lage fermenterte matvarer. Det går først og fremst i kål med ulike smakstilsetninger, men også noe ketchup, chilisaus og tacokrydder. Det siste er ikke fermentert (og ikke med spesielt kortreiste ingredienser), men det er uten sukker, så kundene vil gjerne ha det også.

Mange produkter, fermentert kål, ketchup, tacokrydder og chilisaus

Det begynte med at hun ville prøve å fermentere selv. Hun vil helst at den fermenterte surkålen ikke skal være pasteurisert, og det er ikke så lett å finne i butikkene. Da hun hadde fått teket på det begynte hun å holde kurs for andre som ville lære prosessen. Det var givende, men det var ikke nok. Hun fikk stadig spørsmål om hun ikke ville begynne å selge. Etter noen tenkerunder kom Siri frem til at det er jo bare å prøve.

Kål skjæres i strimler

Smaken kan være litt uvant for noen, men den går raskt å venne seg til. Selv syns Siri det er kjempegodt, og bruker det til nesten alt. Til og med sammen med frokosten. Og hun merker det på kroppen hvor bra det er for henne. Kundekretsen er folk i alle aldre, og gjerne de som er litt ekstra opptatt av helse, men også andre har fått sansen for smaken. Både godt og sunt!

Andre grønnsaker setter smak. Ingefærrot, epler, hvitløk og chili

Siri lager flere ulike varianter av den DIGGe kålen. Den dagen Matfra.no er på besøk lager hun kål med eple og karve. Hun vil fremover utvide med nye smaker. Kanskje du har ett ønske? Det er bare å ta kontakt med Siri så lager hun kanskje noe du kan være med og prøve. Produktene er så langt som mulig lagd med økologiske ingredienser.

Ernæringsterapaut Siri A.

Vil du prøve et av produktene til Siri finner du dem på Matfra.no. De kan sendes i posten, og de har veldig lang holdbarhet, både før og etter at glasset er åpnet.


Tips til bruk.

Chilisausen bruker familien til Siri ofte til taco. Men de sier at den er også veldig god sammen med fiskekaker, kjøtt eller i salater.

Fermentert kål bruker Siri sammen med nesten alt - så der er det bare å prøve seg frem.

Share this article: Link copied to clipboard!