Årskavalkade 2022

Et nytt år er her og vi ser tilbake på et år som har gitt oss mye god innsikt og læring. Vi har mange fine minner og høydepunkter fra 2022, her kan du lese om noen av dem.

Vi er glade for å se at flere aktører engasjerer seg i lokalmat og norsk matproduksjon, derfor var vi ikke vanskelige å be når Rethink Food inviterte til en samtale live på Facebook i februar. Her snakket gründer Mariann Solaas med Ola Hedstein om viktigheten av å kjøpe lokalt og støtte om lokalmatprodusenter. Se hele praten her.

Ved å samarbeide med andre aktører og tilegne oss ny og mer kunnskap er det enklere for oss å videreutvikle Matfra.no til en plattform som produsentene trenger. Gjennom vårparten gjennomførte vi brukerundersøkelser i samarbeid med Transportøkonomisk institutt (TØI) og Universitetet i Sørøst-Norge. Noen av funnene ble også brukt i TØI sin forskning på Kortreist mat i Viken. Du kan lese rapporten her.

En løsning vi kom frem til fra undersøkelsen var at vi skulle sette opp henteskap i Harstad, slik at det ble enklere for produsenter å levere produktene sine og kunder for å hente de.

16. september 2022 lanserte vi vårt første henteskap for lokalmat i Harstad. Det feiret vi med brask og bram, der vi solgte matkasser med innhold fra produsentene i regionen, hadde quiz, og konkurranser. Her kunne besøkende møte produsentene og få demonstrert hvordan skapet fungerte. Etter lanseringen har nye kunder kommet til, og flere har funnet til den gode smaken av lokalprodusert mat i Harstad og omegn.

Se nyhetsdekninger fikk vi i Harstad Tidene, iHarstad, Norge i dag (NRK) og Retailmagasinet.

I 2023 kommer vi til å lansere flere henteskap - så følg med!

Henteskapslanseringen var ikke det eneste arrangementet vi var på. Vi har møtt flere mataktører og produsenter på arrangementer og matmesser. Vi var blant annet på Trøndersk Matfestival, som var en del av at Trøndelag ble utnevnt som Europas gastronomi-hovedstad i 2022. Her fikk vi snakket med mange dyktige produsenter, og smakt på gode lokalproduserte produkter. Matfestivalen viser hvor mange engasjerer seg for lokalmat, hvor viktig det er at flere kjøper og bruker lokal mat. Det er flott å se alle som støtter norske matprodusenter og lokal matkultur.

Vi takker alle som har kjøpt lokale produkter i år, og takk til alle produsentene som står på og er så dyktige på å lage fantastiske lokalmat!

Vi gleder oss til det kommende lokalmatåret!

Share this article: Link copied to clipboard!