Vaktelegg

Vaktelegg kan brukes på samme måte som egg fra høner. Men de er mye mindre, så du kan beregne 5 vaktelegg der det står ett egg i en oppskrift. Her er noen tips vi har fått fra Midthuns gård

Koketid på et vaktelegg er 2,5 - 3 min.

Gårdsfruens favoritt

Frisk opp med en sommersalat av isberg, ruccola, småtomater, agurk, litt revet ost og pinjekjerner. Topp det hele med kokte vaktelegg delt i båter.

Bondens favoritt:

Brødskive med 6 speilegg

Et ekstra tips: Eggesmør av vaktelegg til julekveita!

Å knekke skallet på rått vaktelegg er ikke like lett som på hønseegget, ettersom skallet er tynnere. Det må nesten rives opp. Eller du kan finne ei egnet saks, og rett og slett klippe av toppen.

Les mer om Midthuns gård og alle fuglene på vår blogg, og sjekk om de har vaktelegg til salgs på Matfra.no.

Share this article: Link copied to clipboard!

You might also like...

Oppskrifter med tang

Jordskokksuppe som bonden selv lager den