Hentepunkt Harstad

For å gjøre det enkelt for lokalmatkunder å handle direkte fra produsent har vi ikke bare laget en moderne og effektiv markedsplass, men vi har også etablert hentepunkter nært kundene.

Konseptet Matfra.no oppsto i nabokommunene Harstad og Kvæfjord, helt sør i Troms og Finnmark fylke. Da vi fikk stort nok marked her, etablerte vi vårt første offisielle Matfra-hentepunkt for å teste hvordan det ville slå an. Når kundene handler på markedsplassen kan de velge levering til slike hentepunkt hos de produsentene som tilbyr dette. Deretter frakter produsentene kjøpte varer til hentepunktet, slik at kundene kan hente når det passer dem. En stor andel av de som handler på Matfra.no i dette området velger hentepunktet foran andre hentealternativer.

Harstad er så heldig å ha en helt egen lokalmatbutikk midt i sentrum; Skafferiet Gourmet, og her har vi fått lov til å ha et kjøleskap som fungerer som hentepunkt for Matfra.no sine kunder. Det er vinn-vinn for alle parter, fordi det fører til at enda flere kommer innom flotte Skafferiet Gourmet og oppdager utvalget av lokalproduserte produkter. I tillegg bruker Skafferiet markedsplassen Matfra.no som sin nettbutikk, og selger et utvalg av produkter på nett. I samarbeid med produsentklynga Kvæfjord Matkultur organiserer Skafferiet pakking og utlevering av matkasser med jevne mellomrom. Til dette benytter de kun Matfra.no som salgskanal. Daglig leder Kim Hagen sier:

Matfra.no er et enkelt og oversiktlig salgsverktøy som gjør hverdagen lettere, sammenlignet med for eksempel Facebook-siden vår der vi også får henvendelser fra kunder. Å ha hentepunktet i butikken vår har sørget for at flere kommer innom, og mange handler hos oss samtidig som de henter det de har kjøpt på Matfra.no.

Vi i Matfra.no jobber med å etablere slike hentepunkter over hele landet, slik at alle skal kunne handle lokalt og direkte fra produsent på en enkel måte i en travel hverdag.

Share this article: Link copied to clipboard!